הפלגה על היאכטה כרוכה במגוון הוצאות משותפות כגון דמי עגינה, דלק, מים, מצרכים בסופר, מסעדות ועוד…, אחד הנושאים הרגישים ביותר בחופשת שייט (וחופשה בכלל) הוא מי ישלם וכמה? התעסקות סביב התשלומים השונים עלולה לגרום למתח וחיכוכים לא נעימים בין אנשי הצוות ולכן כדאי להקדים תרופה למכה.
בחופשת שייט של שבוע, ה"מכות" הגדולות לתקציב מורכבות משלושה אלמנטים עיקריים:
- דמי עגינה/ חשמל/ מים במרינות (ביעדים מבוקשים כמו טורקיה, קרואטיה ואיטליה זה עלול להצטבר לסכום משמעותי).
- טיולים, אטרקציות וארוחות במסעדות.
- דלק ותוספות שונות ליאכטה שיש לשלם במזומן בבסיס (ניקיון סופי, מנוע דינגי, סאפ/קיאק וכו').
איך ניתן לנהל את זה נכון
1. חשוב לקיים תיאום ציפיות מראש בין כולם ולהסביר מהם ההוצאות המשותפות הידועות מראש כדי למנוע חוסר הבנה ואי נעימויות בעתיד (תוספות על הסירה, דלק, מים וכו').
2. מומלץ לבחור מראש ״גזבר.ית " שיתפוס פיקוד על כל התשלומים השוטפים והמשותפים (לחילופין ניתן להיעזר באפליקציות שונות שנועדו למטרה דומה)
3. קובעים בתחילת ההפלגה סכום כסף מסוים שעל כל איש צוות להכניס ל "קופת הספינה" ומתוכה משלמים את כל ההוצאות המשותפות כגון אטרקציות, מסעדות, קניות בסופר, דלק ועוד…
4. תמיד רצוי לשמור כ200-400 אירו מזומן בצד לשעת צרה ובלת״מים שונים.
*מילה קטנה מאיתנו
לשמור על תקציב זה חשוב, אבל יותר חשוב להנות מהחוויה. חופשת שייט היא הזדמנות מצוינת ליהנות מחוויות שונות ומיוחדות כמו ארוחת דגים מפנקת בטברנה על הרציף או טיול יבשתי באי.
אנחנו ממליצים ליהנות מכל הטוב שיש לעולם להציע, אבל בחופשת שייט ישנם רגעים מיוחדים שניתנים לנו חינם אין כסף כמו שקיעה מהממת, דג שמעופף מעל הגלים, שיחת נפש עם חברים קרובים וחוויות אחרות שיישארו איתכם לעד.