איך לשמור על הסביבה בחופשת שייט

איך לשמור על הסביבה בחופשת שייט how to stay ecological while sailing

כולנו אוהבים להפליג ולשחות בים נקי מזיהום, לעגון במפרצים צלולים ולחוות את העולם הטבעי שסביבנו. עם קצת מחשבה והצטיידות נכונה מראש, נוכל לסייע בשמירה על הסביבה הימית, ולהקטין את ההשפעה של חופשת השייט שלנו על הסביבה הימית.

זה אף פעם לא מאוחר מדי לסגל הרגלים חדשים ידידותיים יותר לסביבה, וחשוב לזכור שכל מאמץ קטן כן עושה את ההבדל. ולכן צירפנו מספר טיפים שתוכלו כבר ליישם בחופשה הבאה שלכם:

  • חיסכון בחשמל

החשמל בספינה הוא מצרך מתכלה וחשוב להקפיד על כיבוי צרכנים שאינם בשימוש. טעינה על ידי מנוע או גנרטור יוצרת רעשים, זיהום אוויר וצורכת דלק יקר. כיום חברות השכרה רבות מציעות יאכטות עליהם מתוקנים פאנלים סולריים שמסייעים לחסוך שעות מנע יקרות וזיהום.

  • הפליגו עם מפרשים ככל שניתן

מעבר לתחושה המופלאה והשקט שמתקיימים בזמן הפלגה, תכנון מקדים של ההפלגה בעזרת תחזית ושימוש נכון במפרשים, יכולים לחסוך שעות מנוע מזהמות, מרעישות ויקרות.

  • מי שתייה

קנו מים במיכלים גדולים! במקום לקנות כמות גדולה של שישיות מים, ניתן לצמצם את כמות בקבוקי הפלסטיק ולקנות את רוב המים בג'ריקנים הגדולים (לרוב זהו פתרון זול יותר מבקבוקים).

  • הביאו עמכם בקבוק מים רב פעמי מנירוסטה

 ניתן למלא אותו ישירות מהג'ריקנים או מברזיות במהלך טיול יבשתי (ישנם מקומות בהם מי הברז טעימים להפליא) וכך לחסוך שימוש בבקבוקי פלסטיק.

  • השתמשו בקשים רב פעמיים

קשים לשתייה הינם בין מוצרי הפלסטיק הנפוצים והמזיקים ביותר לסביבה הימית, הם נוטים לעוף ברוח, להתפרק לפיסות קטנטנות ולפגוע ביצורים ימיים.

גם למי שמודע לבעיה, הימנעות מקשיות פלסטיק בחופשה יכולה להיות מאתגרת וקורה לא מעט שאנחנו יושבים במסעדה ושוכחים לבקש משקה בלי קשית… הדרך הכי פשוטה היא לשמור בתיק קשיות נירוסטה שיהיו זמינות לשליפה מהירה במסעדות ובתי קפה.

  • השתמשו בכוס רב פעמית

לשימוש בכוס רב פעמית ביאכטה יש המון יתרונות, הקפה / תה נשאר חם, לא נשפך על הבגדים גם בטלטולים ובעיקר היא לא נשברת אם נפלה במקרה על הרצפה. חוץ מזה, כל בריסטה בבית קפה ישמח להכין לכם קפוצ'ינו בכוס כזו במקום בכוס חד פעמית. (הידעת – כוס חד פעמית מכילה ציפוי פלסטיק בתוך הכוס, ובעת מפגש עם שתייה חמה היא מפרישה למשקה חומרים שאינם בריאים לגוף).

  • שקיות בד לקניות

אחד הדברים הכי לא נוחים בזמן הקניות ליאכטה, הוא לסחוב כמויות גדולות של מצרכים בשקיות פלסטיק, לקרוע את כפות הידיים ובסוף לחוות שקית פלסטיק קרועה מתעופפת לים ומצרכים מתפזרים לכל עבר.. שקיות רב פעמיות מבד / קנבס עם ידיות נוחות לסחיבה על הכתפיים יהפכו את חווית הקניות לקלה ונעימה יותר.

*אנחנו תמיד לוקחים איתנו לסיבוב בעיירה שקית בד קטנה שנשלפת מהתיק בקלות אם החלטנו לקנות פירות בשוק איכרים או מתנה מחנות בוטיק.

  • אמרו לא לפלסטיק

בזמן הקניות, השקיעו חשיבה על צמצום של אריזות פלסטיק (לדוגמא קניית גבינות/ נקניקים מהמעדנייה ולא ארוזים בקופסה, קניית ירקות ופירות ללא עטיפת ניילון וקלקר וכו'). נסו להכניס אל הסירה כמה שפחות אריזות קרטון ופלסטיק (כבונוס, נפח פח האשפה שלכם יקטן באופן משמעותי).

  • מוצרי ניקיון ידידותיים לסביבה

בסופו של דבר, כל הנוזלים על ביאכטה (למעט שמנים ודלקים) זורמים ישירות לים. כיום יש בשוק מגוון מוצרי ניקיון ידידותיים לסביבה שפועלים בדיוק כמו מוצרים סינטטים אך ללא זיהום הים בדטרגנטים. כל מה שצריך לעשות זה לקרוא את התוויות ולחפש מוצרים העשויים מרכיבים טבעיים בלבד.

  • קרם הגנה ידידותי לים

אותם הכימיקלים בקרם הגנה שמגנים על עורנו מנזקי השמש, גורמים בעקיפין לפגיעה בבתי גידול תת- ימיים ולהלבנת שוניות האלמוגים. לכן אנו ממליצים לבחור קרם הגנה שאינו מכיל Oxybenzone and Octinoxate.

שתפו פוסט

אולי יעניין אותך גם

מערכת החשמל ביאכטה yacht-electricity-systems

מערכת החשמל ביאכטה

בחופשת שייט אחד האתגרים המשמעותיים ביותר איתם הסקיפר נדרש להתמודד הוא ניהול צריכת החשמל ביאכטה. צוותים רבים אינם מודעים מספיק

קרא עוד

המדריך המלא שלנו לחופשת שייט בחו"ל

כל מה שצריך לדעת על השכרת יאכטה בחו"ל