דגשים להפלגה בטוחה ומוצלחת עם ילדים

היום הראשון לחופש הגדול הוא תמיד יום טעון ברגשות.

הילדים מאושרים, ואנחנו ההורים שמחים לראות אותם יוצאים מעבדות לחירות, אבל השמחה מעורבת בחששות ובלחץ… מה נעשה איתם עכשיו? איך נתמרן בין הילדים, העבודה והבית… איך נעסיק אותם במשך חודשיים כך שהם יהנו, ואנחנו לא נסבול?

בדיוק לכבוד זה הכנתי לכם פוסט עם דגשים להפלגה בטוחה ומוצלחת עם ילדים. זה עשוי להשמע מפחיד, אבל אם נערכים לזה נכון – זו יכולה להיות החוויה המשפחתית הכי מגבשת שיש, וחוויה אישית מעצימה לכל אחד מבני המשפחה.

  • קצב – לכל בן אדם יש קצב משלו. לילדים, לרוב, יש קצב אחר לגמרי משלנו. התאימו את החופשה לקצב שלהם! למשל – אם הם עייפים ב20:00, תעדיפו להשכיב אותם לישון, ולשבת להמשיך את הערב ברוגע בקוקפיט של הספינה עם בקבוק יין, ולא בטברנה רועשת.
  • אטרקציות – ותרו על המירוץ אחרי האטרקציות. במקום זה – נצלו את המשאבים הקיימים בספינה ובסביבתה בתור האטרקציות שלכם; תפעול הסירה, שימוש בדינגי, שנירקול, סאפ, תצפית בכוכבים נופלים, הדלקת מדורה בחוף, וכדומה.
  • תיאום ציפיות – אלה מילות המפתח. הכינו מראש את כל המשפחה ואת הילדים בפרט, לרגעים שעשויים להיות מלחיצים או בעייתיים עבורכם. למדו אותם שבספינה אתם לא אמא ואבא, אלא קפטנים, ושיש להיענות לפקודות שלכם מבלי להתווכח. הסבירו להם את החשיבות שבכך. ספרו להם מראש שרגעי העגינות עשויים להיות מעט מתוחים, ושבזמן הזה עליהם להקפיד על השקט ולהמתין בסבלנות.
  • אחריות אישית – תנו לכל ילד תפקיד בתפעול הספינה, בהתאם לגילו. (לדוגמא: מילוי מים במיכלים, התנעת הדינגי, ריקון פחי האשפה כשמגיעים למעגנה, הטלת העוגן, הורדת והרמת פנדרים, וכדומה)
  • בטיחות – הבטיחות מעל לכל. הקפידו בעצמכם, אבל שבעתיים עם הילדים, על שימוש בקרם הגנה, חבישת כובע, שתיית מים מרובה, נעילת סנדלי ים נגד קיפודי ים. תדרכו אותם שלא יוצאים מהקוקפיט ללא רשות, ושלא עולים לסיפון בלילה. עם ילדים קטנים – בקשו מחברת ההשכרה שיתקינו לכם רשת בטיחות בתשלום נוסף, והקפידו שילבשו חגורת הצלה.

שיהיה חופש שמח, רגוע ובטוח לכולנו