כשיוצאים להפלגה ארוכה שנמשכת כשבועיים-שלושה ללא יבשה, יש להצטייד מראש בהתאם, אבל בסופו של דבר – יש גבול כמה ציוד, אוכל ומים אפשר להעמיס על הספינה.
מים מתוקים הם סוגיה חשובה שיש לקחת בחשבון כשמתארגנים לחציית אוקיינוס.
אדם ממוצע נדרש לשתות כ-3 ליטרים ביום, ובנוסף כידוע אנחנו משתמשים במים מתוקים גם למטרות בישול, הגיינה, נקיון, שטיפת כלים וכביסה.
לפי מחקר של הטכניון (לינק לתגובה הראשונה), הישראלי הממוצע צורך כ-123 ליטרים מדי יום (מתוכם כ-45 ליטרים רק במקלחת!).
בספינת צ'רטר ממוצעת, מיכלי המים יכילו בין 400-600 ליטרים. כלומר – בצוות של 4 אנשים אשר יצרכו מים כפי שהם רגילים לצרוך ביומיום – המים במיכלי הספינה יגמרו בתוך פחות מיום!
אז איך ניתן לחצות אוקיינוס ועדיין לשמור על הצוות שמח, בריא ונקי?
💦 ניתן להפחית משמעותית את צריכת המים על ידי מקלחות קצרות (שטיפה ראשונית וסיבון במי ים ובסוף שטיף קצר להורדת המלח)
במידה ויורד גשם, זו הזדמנות נפלאה לקחת סבון ומגבת, ולצאת למקלחת הכי טבעית שיש על הסיפון! גם יעיל, וגם חוויתי ומרגש. בנוסף – מומלץ לקרצף את הסיפון בזמן הגשם.
💦 שטיפת כלים בעזרת משאבת מי ים אם מותקנת על הספינה, או עם דלי בירכתיים.
💦 איסוף מי גשם – הדרך המסורתית ביותר. ניתן לביצוע על ידי פריסת ברזנט, או על ידי דלי אשר נתלה על המנור ומשמש לאיסוף מי הגשם אשר פוגעים במפרש הראשי וזורמים ממנו למטה. במי הגשם ניתן להשתמש למקלחות, לכביסות ולנקיונות.
💦 הצטיידות: רכישת מיכלי מים גדולים (5 ליטר) או ג'ריקנים עדיפה על רכישת בקבוקי מים בגודל רגיל, הן למען הסביבה והן למען הכיס.
💦 במידת האפשר – בחרו ספינה בעלת מתפיל מים, ואם מדובר בספינה פרטית – מומלץ אפילו להתקין במיוחד.
שימו 💙 – בספינות צ'רטר בהן לא ברור מתי בפעם האחרונה (אם בכלל…) ניקו את מיכלי המים, לא מומלץ לשתות מים ישירות מהמיכלים מטעמי בריאות. ניתן כמובן להשתמש במים לאחר הרתחה.
בתמונה – אני חוסכת בצריכת המים 😜